Регистрация Вход
География 10-11 класс Владка

Причина заселення людей на схилах вулканів

Ответы:

На перший погляд проживання людини поблизу вулканічної середовища може здатися дивним. Зрештою, завжди присутній ймовірність виверження (нехай і найменша), яка ставить під загрозу все оточення. Тим не менш, протягом світової історії людина йшла на свідомий ризик і прігождается для життя території на схилах навіть діючих вулканів.

Люди вибирають життя поруч із вулканами, тому що думають, що переваги переважують недоліки. Більшість вулканів абсолютно безпечні, оскільки не піддавалися виверження протягом дуже довго часу. Ті ж, які «виходять з ладу» час від часу, сприймаються місцевими жителями як передбачувані і (здаються) контрольовані.

Сьогодні близько 500 мільйонів людей живуть на вулканічних територіях. Більш того, існують великі міста, розташовані поблизу діючих вулканів. Попокатепетль - вулканічна гора, розташована менш, ніж в 50 миль від Мехіко (Мексика).

Отже, що змушує людей не залишати ці території?

Корисні копалини. Піднімається із земних глибин магма містить ряд мінералів. Після охолодження лави мінерали, завдяки руху горяченной води і газів, випадають в осад по широкій околиці. Це означає, що такі мінерали, як олово, срібло, золото, мідь і навіть алмази можна знайти в вулканічних породах. Більшість металевих мінералів усього світу, особливо мідь, золото, срібло, свинець і цинк, повязані з породами, розташованими глибоко під згаслим вулканом. Таким чином, райони стають ідеальними для великомасштабної комерційного видобутку, так само як локального масштабу.

Гарячі гази, що виходять з вулканічних жерл, так само насичують землю мінералами, особливо сірої. Місцеві жителі часто збирають її і продають.

Геотермальна енергія.

Така енергія являє собою теплову енергію з Землі. Тепло підземного пара використовується для приводу турбін і виробництва електрики, а так само для нагріву водопостачання, яке потім використовується для забезпечення опаленням та гарячою води. Коли пара не відбувається природним чином, просвердлюють кілька глибоких отворів в гарячих каменях. В один отвір заливається холодна вода, в результаті чого з іншого виходить гаряча пара. Такий пар не використовується безпосередньо, тому що містить багато розчинених мінералів, які можуть випадати в осад і закупорювати труби, розїдати металеві компоненти і забруднювати водопостачання. Ісландія широко використовує геотермальну енергію: дві третини електроенергії країни надходять від турбін, що приводяться в рух парою. Нова Зеландія і, в меншій мірі, Японія ефективно використовують геотермальну енергію.

Плодородние грунту.

Як уже сказано вище: вулканічні породи багаті мінералами. Однак мінерали свіжих порід недоступні для рослин. Їм потрібні тисячоліття для того, щоб вивітритися і зруйнуватися і, в результаті, утворити багатий ґрунт. Такий грунт перетворюється в одну з найбільш родючих у світі. Африканська рифтова долина, гора Елгон в Уганді і схили Везувію в Італії у своєму розпорядженні дуже продуктивними ґрунтами завдяки вулканічним породам і золам. Область Неаполя має багатющу мінералами землю завдяки двом великим виверженням 35000 і 12000 років тому. Обидва виверження утворили відкладення золи і уламкових порід, що перетворилися в родючі грунти. Сьогодні цей регіон активно культивується і вирощує виноград, овочі, апельсинові і лимонні дерева, трави, квіти. Область Неаполя так само є великим постачальником томатів.

Туризм.

Вулкани залучають мільйони туристів щороку з різних причин. Будучи прикладом унікальної дикої природи, мало що може справити більше враження, ніж викидає червоний гарячий попіл вулкан, а так само лаву, яка досягає кілька тисяч футів у висоту. Навколо вулкана можуть розташовуватися теплі купальні озера, гарячі джерела, пузирящіеся грязьові басейни. Гейзери завжди були популярними туристичними визначними памятками, наприклад, Old Faithful в Національному парку Йеллоустоун, США.

Ісландія позиціонує себе землею вогню і льоду, яка приваблює туристів цікавим поєднанням вулканів і льодовиків, часто розташованих в одному місці. Туризм створює робочі місця в магазинах, ресторанах, готелях, національних парках і туристичних центрах. Місцева економіка отримує від цього прибуток протягом усього року.

Уганда докладає всіх зусиль для підвищення туристичної привабливості своєї країни в регіон гори Елгон. Район цікавий ландшафтом, величезним водоспадом, дикою природою, альпінізмом, пішими експедиціями і, звичайно ж, згаслим вулканом.

2Решение
Отв. дан Svai
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте