Регистрация Вход
Биология 10-11 класс соска

1.Утворенню вітаміну D в організмі сприяє а.уживання риб’ячого жиру. б.інфрачервоне випромінювання. в.ультрафіолетове випромінювання. г.уживання продуктів рослинного походження. 2. Завдання із ЗНО 2010 При нестачі вітаміну С розвивається а.бері-бері. б.цинга. в.куряча сліпота. г.рахіт. 3. Зміни в шкірі та слизових оболонках: сухість, запалення слизової оболонки й рогівки ока, ураження епітелію сечостатевих органів та травного каналу спричиняються нестачею в організмі а.вітаміну C б.вітаміну A в.вітаміну B6 г.вітаміну B12 4.Установіть відповідність між назвою вітаміну (1-4) та продуктами, в яких найбільше його міститься (А-Д). 1.вітамін B1 (тіамін) 2.вітамін А (ретинол) 3.вітамін K (філохінон) 4.вітамін B6 (піридоксин) а.житній хліб, вівсяна крупа, печінка, яєчні жовтки б.. зернові рослини, м’ясо, риба, гречана крупа в.шпинат, капуста, помідори, печінка г.риб’ячий жир, яйця, печінка риб, ікра д.морква, шпинат, червоний перець, абрикос, яйця 5. Установіть відповідність між назвою вітаміну (1-4) та його функцією в організмі людини (А-Д). 1.вітамін D (кальциферол) 2.вітамін A (ретинол) 3.вітамін B1 (тіамін) 4.вітамін C (аскорбінова кислота) а.участь в обміні вуглеводів, білків, жирів б.входить до складу ферментів, сприяє загоєнню ран та підвищенню імунітету в.впливає на ріст організму, обмін білків, зір г.бере участь у регуляції обміну кальцію та фосфору д.впливає на зсідання крові

Ответы:

1. відповідь: в. ультрафіолетове випромінювання

Вітамін Д - біологічно активна речовина, яка виробляється під впливом ультрафіолету, а також надходить в організм з продуктами. Одна з головних функцій - вплив на всмоктування фосфору і кальцію, яке відбувається в тонкому відділі кишечника. Завдяки вітаміну Д кістки і зуби людини зберігають міцність.

2. відповідь: б. цинга.

Виділяють наступні види гіповітамінозу: бери-бери (недолік тіаміну), пелагра (недолік нікотинової кислоти), "куряча сліпота" (нестача вітаміну А), цинга (нестача вітаміну С), рахіт (нестача вітаміну D), а також інші патологічні стани, повязані з дефіцитом фолієвої кислоти, біотину, вітамінів Е, К, В2, В6 і В12.

3. відповідь: б. вітаміну A

Завдяки захисному впливу на слизові оболонки і епітеліальні клітини травного тракту, вітамін А виявляється корисним доповненням при лікуванні деяких хвороб кишечника (наприклад, коліту і хвороби Крона), а також виразки дванадцятипалої кишки.

4. 4-А, 1-Б, 2-Г, 3-В

5. 4-А, 2-В, 1-Г, 3-В

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте

Другие вопросы в разделе - Биология