Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Ответы:

1. Заходи директорії УНР в промисловості.

Вживання заходів по відновленню промисловості. Введення робітничого контролю на виробництві. Вживання заходів по наданню допомоги безробітним та іншим категоріям нужденних. Було розпочато придушення великої промислової та аграрної буржуазії. Вони були позбавлені виборчого права. Державне управління провідними галузями промисловості і боротьба зі спекуляцією.

2. Заходи директорії УНР в сільському господарстві.

26 грудня 1918 року Директорія оприлюднила Декларацію про проведення аграрної реформи, заявивши про намір експропріювати державні, церковні та великі приватні землеволодіння для перерозподілу їх серед селян. Було оголошено про вилучення землі у поміщиків без викупу, але при цьому було обіцяно компенсувати витрати на здійснені агротехнічні, меліоративні та т. П. Роботи. Закон Директорії про земельну реформу від 8 січня 1919 року, згідно з яким земля залишалася у власності держави. Через 2 місяці уряд УНР зумовило передачу землі селянам декількома обтяжливими зобовязаннями.

Власники за отримані ділянки повинні були: передавати державі третю частину врожаю, повністю оплачувати вартість оранки землі, попередньо виплатити всі податки.

3. Культурно-освітні перетворення директорії УНР

Будь-які збори виявилися під забороною. Преса була взята під жорсткий контроль. Були розігнані професійні та інші робочі організації. Було заборонено вживання російської мови. Викладання російської мови було заборонено. Фактично всю інтелігенцію (адвокатів, лікарів, професуру, вчителів середніх шкіл і т. П.) Позбавили політичних прав. Анулювали свідоцтва про освіту, видані більшовицької і гетьманської адміністрацією.

4. Висновки:

Несприятливі зовнішньополітичні умови. Недооцінка Директорією більшовицької агітації і пропаганди, яка послідовно і цілеспрямовано впливала на українське населення, створюючи у нього привабливий образ Радянської влади. Відсутність єдності серед членів Директорії щодо найближчої політики. Відсутність моделі державотворення, яка б відповідала тодішнім реаліям. Розвал Армії УНР. Недалекоглядна, нерішуча, суперечлива і непослідовна внутрішня політика. Непродумані кроки позбавили Директорію підтримки національних меншин і переважної більшості фахівців, промисловців, чиновників державного апарату.

Фабрики, заводи, шахти, рудники і інші промислові підприємства залишилися в руках капіталістів. Народне господарство продовжувало руйнуватися. Робочі маси голодували.

2Решение
Отв. дан Savage
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте