Регистрация Вход
История 10-11 класс Rita

Перший бій Українських січових стрільців відбувся наприкінці вересня 1914 р.:
На Ужоцькому перевалі
Поблизу Галича
Біля гори Лисоня
Під Бережанами
Питання №2 ?
Всеукраїнський національний конгрес відбувся:
Квітень 1918 р.
Квітень 1917 р.
Березень 1917 р.
Травень 1917 р.
Питання №3 ?
Яке гасло було уособленням політики УЦР на першому етапі її діяльності:
«Вся влада Радам!»
«Єдина і неподільна Росія!»
«Україна – для українців!»
«Автономію Україні!»

Ответы:

1. відповідь: На Ужоцькому перевалі

Кровопролитна битва відбулася на Ужоцькому перевалі в Карпатах. Вона стала першим бойовим хрещенням для легіону Українських січових стрільців, які входили до складу австрійської армії. Потім бої продовжилися на Верецькому перевалі. В кінці 1914 р австрійська і російська армії воювали за українські міста Борислав, Дрогобич, Стрий.

2. відповідь: Квітень 1917 р.

Всеукраїнський національний конгрес відбувся 6-8 квітня 1917 р Києві. Його важливість визначалася самою метою скликання форуму - зробити Центральну Раду керівним органом українського національного руху і розширити його соціальну базу, переорієнтувати пріоритети діяльності з культурно-просвітницьких на державно-орієнтовані.

3. відповідь: «Автономію Україні!»

З приїздом Грушевського Центральна рада розгорнула активну діяльність, що мала на меті отримання Україною автономії. У квітні М. С. Грушевський вийшов з Товариства українських поступовців і став членом Української партії соціалістів-революціонерів (УПСР), яка в березні організаційно оформила свій вихід з загальноросійської Партії соціалістів-революціонерів. Українські соціал-демократи і українські есери склали в Центральній раді більшість.

2
Отв. дан Pilot
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте