Регистрация Вход
Литература 10-11 класс Maxym2021

Ланцюг Життя Стенделя

Ответы:

Стендаль, псевдонім Марі-Анрі Бейль (народився 23 січня 1783, Гренобль, Франція - помер 23 березня 1842 року Париж), одного з найоригінальніших і складних французьких письменників першої половини XIX століття, відомого насамперед завдяки його художні твори.

У 1799 році він поїхав до Парижа, нібито для підготовки до вступних іспитів в Політехнічну школу, але насправді, щоб втекти з Гренобля і від батьківського правління.

У 1802 році 19-річний Анрі Бейль повернувся в Париж і працював над рядом літературних проектів, жоден з яких він не завершив.

1806 рік став поворотним. Граф П'єр Дару, призначений генерал-інтендантом армії Наполеона, послав свого молодого протеже в якості додаткового військового комісара до німецького міста Брауншвейг. Це було початком адміністративної кар'єри у французькій армії, яка дозволила Анрі Бейлю відкрити для себе частини Німеччини і Австрії.

У 1814 році, коли впала Французька імперія, він вирішив оселитися в Італії.

Політична дружба скомпрометувала його в очах австрійських окупаційних властей, що врешті-решт змусило його покинути Мілан в 1821 році.

З 1821 по 1830 рік громадська і інтелектуальне життя Стендаля в Парижі була дуже активною. Він зробив собі ім'я в салонах як співрозмовник і полеміст.

У 1822 році він опублікував De l'amour (Про кохання), який стверджує, що досліджує дії любові неупереджено і об'єктивно, але який можна розглядати як приховане визнання емоційних переживань і прагнень Стендаля.

У Парижі, де він знову оселився під час тривалої відпустки (1836-1839), Стендаль зміг зайнятися нової великої літературної роботою.

Арманс (1827) - це кілька загадковий роман, в якому безсилля героя символізує конформистское і деспотичне суспільство Франції після Реставрації.

Стендаль ототожнював себе з зароджуються лібералізмом, і його перебування в Італії переконало його, що романтизм, по суті, був літературним аналогом лібералізму в політиці. Коли Стендаль був призначений на консульський пост в Трієсті в 1830 році, Меттерніх відмовився від екзекватури через лібералізму і антиклерикалізму Стендаля.

Стендаль покинув світ 23 березня 1842 року, через кілька годин після того, як він втратив свідомість в результаті нападу на вулицях Парижа.

2
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте