Регистрация Вход
История 10-11 класс Sashaaa

Визначте основні наслідки Другої світової війни для України (не менше 5).
Який внесок українського народу в перемогу над нацизмом? Наведіть конкретні факти.

Ответы:

1. Голод, відсутність системи охорони здоров'я, катастрофічна санітарно-епідеміологічна ситуація стали причиною високої смертності та низької народжуваності.

2. Загальні людські втрати України оцінюються в 10 млн чол., А демографічні - більш ніж 13 млн чол. Війна зробила інвалідами мільйони молодих людей, зламала долі кількох поколінь, залишила трагічний відбиток в історичній пам'яті людей.

3. За офіційними даними Надзвичайної державної комісії з розслідування злодіянь агресорів в республіці було знищено повністю або частково 714 міст і селищ міського типу, 28 тис. Сіл, 2 млн будинків, що позбавило даху 10 млн людей.

4. Українські землі вперше за свою історію були об'єднані в складі єдиної держави - СРСР.

5. Зріс міжнародний авторитет України, яка стала, поряд з іншими країнами, засновницею Організації Об'єднаних Націй і співробітником інших важливих міжнародних організацій. Таким чином, Україна зустріла Другу світову і Велику Вітчизняну війни в складних внутрішніх і зовнішніх умовах.

У героїчний літопис Великої Вітчизняної війни багато сторінок вписано українцями, які разом з іншими братніми народами Радянського Союзу в червні 1941 року встали на захист єдиної Вітчизни і внесли величезний і безцінний внесок у розгром фашистських агресорів, Перемогу над ними, проявивши при цьому стійкість, мужність і масовий героїзм, як на фронтах, так і в тилу.

У перші дні війни тисячі українців поповнили ряди Червоної Армії відповідно до оголошеної мобілізацією. Всього в Червоній Армії і на флоті в роки Великої Вітчизняної війни воювало понад 6 млн. Українців. В тому числі, на 1-му Українському фронті - 200 тис., На 2-му Українському фронті - 66 тис. 352, на 3-му Українському фронті - 140 тис. 882 українця.

Прославлений льотчик Іван Микитович Кожедуб, тричі Герой Радянського Союзу. Взяв участь в 120 повітряних боях і особисто збив 62 фашистських літака. При цьому сам за всю війну жодного разу не був збитий. По праву вважається кращим асом не тільки ВВС Червоної Армії, а й всієї авіації союзників. 10 листопада 2000 року ім'я І. Кожедуба присвоєно Харківському інституту ВПС України.

Двічі Герой Радянського Союзу, капітан Сімейка Микола Іларіонович, льотчик-штурмовик. Здійснив 227 бойових вильотів на штурмівку ворожих військ, особисто знищив і пошкодив 7 танків, 10 артилерійських знарядь, 5 літаків на ворожих аеродромах, 19 автомашин з військами і вантажами, паровоз, підірвав два склади з боєприпасами, придушив 17 вогневих точок зенітної артилерії. Загинув в бою в небі Східної Пруссії 20 квітня 1945 року.

Легендарний розвідник "майор Вихор" - Герой Радянського Союзу Березняк Євген Степанович. З перших днів окупації на підпільній роботі, виконував спеціальні завдання командування. Найголовнішою операцією групи Березняка Є.С. стало розкриття плану мінування німцями польського міста Кракова і порятунок його від вибуху.

1
Отв. дан Savage
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте