Регистрация Вход
Биология 10-11 класс ira27 you

РНК-інтерференція
метилювання
ацетилювання
регуляція за допомогою оператора
приєднання CH3COO до гістонових білків
приєднання CH3 до цитозину в складі нуклеотидів ДНК
здійснюється за допомогою мРНК та тРНК
здійснюється за допомогою мяРНК та мкРНК
регуляторні білки блокують транскрипцію

Ответы:

РНК-інтерференція (англ. RNA interference, RNAi) - процес придушення експресії гена на стадії транскрипції, трансляції, деаденілірованія або деградації мРНК за допомогою малих молекул РНК.

Процеси РНК-інтерференції виявлені в клітинах багатьох еукаріот: у тварин, рослин і грибів. Система РНК-інтерференції грає важливу роль в захисті клітин від вірусів, що паразитують генів (транспозони), а також в регуляції розвитку, диференціювання і експресії генів організму.

Процес РНК-інтерференції починається з дії ферменту Dicer, який розрізає довгі молекули двуцепочечной РНК (dsRNA) на короткі фрагменти порядку 21-25 нуклеотидів, звані siRNA. Одну з двох ланцюжків кожного фрагмента називають «спрямовуючої», ця одноцепочечная РНК далі включається до складу РНК-білкового комплексу RISC. В результаті активності RISC одноланцюговий фрагмент РНК з'єднується з комплементарної послідовністю молекули мРНК і викликає розрізання мРНК білком Argonaute або інгібування трансляції та / або деаденілірованіе мРНК. Ці події призводять до придушення експресії (сайленсінг) відповідного гена, ефективність якої обмежена концентраціями молекул малих РНК - siRNA і мікроРНК.

1
Отв. дан Kuku
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте