Регистрация Вход
Литература 10-11 класс Maxym2021

Напишіть твір роздум на тему протистояння між Мефістофелом і Фаустом

Ответы:

Протягом усієї Трагічною історії доктора Фауста між Доктор Фаустус і дияволом Мефістофілісом складаються складні відносини, які можна охарактеризувати повною залежністю Фауста, яке ненавмисно розкриває відчай і тугу Мефістофіліса.

Договір, який Фауст укладає з Люцифером, схожий на церемонію шлюбу, яка пов'язує Мефістофіліса з Фаустом як слугу. Диявол - це слуга з певним ступенем влади над своїм господарем, проте, тому що він є джерелом влади цієї людини. Два персонажа впливають один на одного і виводять на поверхню властиву їх особистостям сентиментальність. Саме цей дисбаланс сил між Фаустом і Мефістофелем найбезпосереднішим чином впливає на динаміку п'єси. Незважаючи на те, що Мефістофіля технічно визначено в контракті як слуга Фауста, Фауст повністю покладається на диявола, тому що без нього він безсилий.

Опора Фауста на свого партнера спрощує його договір з Люцифером, тому що, по суті, людина продав свою душу в обмін на обмежені послуги диявола, на відміну від грандіозних прагнень, які він мав у своєму вступному монолозі: «Все, що рухається між тихими полюсами . Буде в моєму розпорядженні ». Але взаємини між Фаустом і Мефістофелем обмежуються божественністю. Ця межа пізнання засмучує Фауста.

Персонаж Мефістофеля представляє читачеві уособлення демонічного. Мефістофель використовує свій власний скептицизм, який часто межує з нігілізмом, щоб кинути виклик уже існуючим переконанням про ставлення людства до пекла. У своїх проблемних, але симбіотичних відносинах з Фаустом він також демонструє способи, якими людська природа нерозривно пов'язана з темрявою і злом. В кінцевому рахунку, близькі стосунки Мефістофеля з Фаустом пропонують переконливі докази того, що зло і темрява, які представляє Мефістофель, є неминучою і необхідною частиною людської натури.

Мефістофель виступає як втілення тьми і зла, щоб підкреслити певні риси Фауста. Несподівано його демонічне поведінку перетворює Мефістофеля в головного героя, оскільки він мотивує дію в Фаусті і веде його до більшого розуміння. Мефістофель відкрито стверджує, що представляє заперечення, темну сторону космічної природи, і через їх взаємодію Мефістофель змушує Фауста примиритися зі злом усередині себе.

В основі протистояння між між Мефістофелем і Фаустом знаходиться концепція добра і зла. Концепція добра для Гете полягає в тому, що у кожного є здатність бути хорошим і що помилки в судженнях-це те, що робить людей поганими, але якщо людина буде продовжувати прагнути, ці помилки наблизять його до праведності. Поки людина продовжує рухатися і робити щось, він, швидше за все, досягне праведності.

2
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте