Регистрация Вход
Литература 8-9 класс CSFREESKINS

Який урок виносить Гуллівер після повернення з Ліліпутії

Ответы:

Гуллівер подорожував через Ост-Індію в Азії, коли він зазнав аварію корабля. Щоб вижити, він доплив до незнайомого берега. Коли Гуллівер опинився під опікою великої групи крихітних людей, він занепокоївся і засмутився. Він був представлений імператору ліліпутів. Отримавши запевнення від Гуллівера, Імператор наказав своїм збройним військовослужбовцям звільнити його і дозволив йому жити в Ліліпутії. Гуллівер показав хорошу поведінку, живучи з крихітними людьми, і допоміг їм вирішити багато їх проблеми. Однак він не виконав наказ імператора поневолити блефускудцев і перетворити країну в ліліпутів. Ця відмова Гуллівера привів його до гніву Імператора, який засудив його до позбавлення зору. Гуллівер злякався ситуації, що склалася і зумів допливти до Блефуску, щоб вижити. Жителі Блефуску вітали Гуллівера і не повернули його ліліпутам навіть після того, як отримали повідомлення про його передачу. Тим часом його врятував англійський корабель, що проходив повз острів. Подорож підійшла до кінця з поверненням Гуллівера в свій будинок.

Урок, який виніс Гуллівер, перебуваючи в Ліліпутії можна визначити цитатою з книги: - Честолюбство монархів не має меж.

Крім того, Гуллівер, також підкреслив забобонний склад розуму, який часом притаманний людині. Гуллівер, здавалося, критикував релігійні вірування як ліліпутів, так і англійців.

Подорож до Ліліпутії змусило Гуллівера усвідомити мораль ліліпутів. Ліліпути добре дбали про Гуллівера і надавали йому всі можливі розради. Ліліпути також забезпечили його безпеку. «Гулівер дається сильна охорона для його захисту» ( «Подорож Гуллівера»). Однак реакція Імператора на Гуллівера на непокору його наказам зруйнувала образ ліліпутів. Гуллівер опинився вище ліліпутів через свою високої моралі. Він вважав, що мораль його власної країни дуже висока в порівнянні з мораллю ліліпутів.

Подорож до Ліліпутії також допомогло Гулліверу усвідомити свою особистість. Він дізнався, що мораль для людини важливіше за все. Він дізнався, що людина не повинна виконувати чужі неправильні накази, так як він не послухався Імператора під час подорожі до Ліліпутії. Він також розкрив в книзі свою турботливу і люблячу натуру.

1
Отв. дан Savage
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте