Регистрация Вход
Право 1 курс Maxym2021

Назвіть Ознаки республіки

Ответы:

Основні ознаки Республіки

Сучасні фахівці виділяють наступні ознаки:

1. Кожен республіканський орган влади, починаючи від вищих державних і закінчуючи місцевими муніципальними, обирається громадянами на визначені в Основному Законі фіксовані терміни. Також громадяни можуть достроково припиняти повноваження обраних ними посадових осіб, якщо ті не справляються з покладеними на них обов'язками.

2. Кожен з перерахованих державних інститутів (президента, Уряд, парламент) бере на себе функції з управління окремою гілкою влади, наприклад, президент і міністри керують виконавчими органами держави, в той час як парламент очолює законодавчу гілку влади.

3. Глави держави в республіках відповідальні за всі чинені ними на посаді дії, включаючи порушення законодавства. За вчинення державних злочинів глава республіки може бути усунений від займаної посади.

4. Вища влада в республіках (фактично, далеко не у всіх) розділяється на законодавчу, виконавчу і судову гілки, взаємини між ними регулюються закріпленої в законодавстві системою стримувань і противаг, що не дозволяє нікому з них узурпувати владні повноваження.

5. Органи влади і посадові особи відповідальні один перед одним і перед народом за здійснювані ними дії і проведену політику.

6. Права і свободи громадян закріплюються в Конституції і законах, їх порушення присікаються органами влади.

0
Отв. дан Asdasdasd

Основні ознаки Республіки Сучасні фахівці виділяють наступні ознаки: 1. Кожен республіканський орган влади, починаючи від вищих державних і закінчуючи місцевими муніципальними, обирається громадянами на визначені в Основному Законі фіксовані терміни. Також громадяни можуть достроково припиняти повноваження обраних ними посадових осіб, якщо ті не справляються з покладеними на них обов\\'язками. 2. Кожен з перерахованих державних інститутів (президента, Уряд, парламент) бере на себе функції з управління окремою гілкою влади, наприклад, президент і міністри керують виконавчими органами держави, в той час як парламент очолює законодавчу гілку влади. 3. Глави держави в республіках відповідальні за всі чинені ними на посаді дії, включаючи порушення законодавства. За вчинення державних злочинів глава республіки може бути усунений від займаної посади. 4. Вища влада в республіках (фактично, далеко не у всіх) розділяється на законодавчу, виконавчу і судову гілки, взаємини між ними регулюються закріпленої в законодавстві системою стримувань і противаг, що не дозволяє нікому з них узурпувати владні повноваження. 5. Органи влади і посадові особи відповідальні один перед одним і перед народом за здійснювані ними дії і проведену політику. 6. Права і свободи громадян закріплюються в Конституції і законах, їх порушення присікаються органами влади.

0
Отв. дан admiralu
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте