Регистрация Вход
Право 1 курс Maxym2021

Охарактеризувати державний апарат України, використовуючи текст Конституції України.

Ответы:

Україна являє собою унітарну парламентсько-президентську республіку. Уряд-Кабінет Міністрів України. Вищий законодавчий орган-Верховна рада України.

Конституція України також гарантує свободу віросповідання, при цьому релігійні об'єднання повинні проходити процедуру реєстрації в органах місцевого самоврядування.

Згідно зі статтею 1 Конституції України, Україна є, зокрема, демократичною, правовою державою. Стаття 5 свідчить про те, що Україна є республікою.

В українській системі державної влади здійснюється принцип поділу влади, при якому державна влада розділена на три незалежні одна від одної гілки: законодавчу, виконавчу і судову.

Баланс виконавчої та законодавчої влади в державі збудований так, що визначає Україну як парламентсько-президентську республіку.

Стаття 6 Конституції України встановлює, що державна влада на Україні здійснюється за принципом її поділу на законодавчу, виконавчу і судову. Органи законодавчої, виконавчої та судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах та відповідно до Законів України.

Главою Української держави, відповідно до статті 102 Конституції України, є президент України.

Кабінет Міністрів України є Урядом України і, відповідно до статті 113 Конституції України, вищим органом у системі органів виконавчої влади держави.

Відповідно до статті 116 Конституції України, Кабінет Міністрів забезпечує державний суверенітет та економічну самостійність України, здійснення внутрішньої і зовнішньої політики держави, виконання Конституції та законів України, актів Президента України.

Законодавча влада

Єдиним органом законодавчої влади на Україні є Верховна Рада України.

Верховна Рада України

Однопалатний парламент, що складається з 450 народних депутатів. Термін повноважень скликання Верховної Ради України - 5 років.

0
Отв. дан Asdasdasd
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте