Регистрация Вход
Право 1 курс Maxym2021

Задача 3.
Верховна Рада України з метою забезпечення доступності правосуддя ухвалила постанову про збільшення кількості загальних місцевих судів і окружних адміністративних судів. Відповідною постановою на Державну судову адміністрацію України було покладено обов’язок забезпечити функціонування нових судів.
Чи дотримано процедури створення нових судів?
Хто є суб’єктами рішень про збільшення кількості судів?

Ответы:

З наданої інформації неясно, чи дотримано належної процедури при створенні нових судів, оскільки подробиці про конкретну процедуру та будь-які можливі відхилення від неї не уточнюються.

Суб'єктами рішення щодо збільшення кількості судів, швидше за все, будуть український уряд та судова система, оскільки держава несе відповідальність за забезпечення ефективного та дієвого функціонування своєї правової системи. Зокрема, Верховна Рада України та Державна судова адміністрація України нестимуть відповідальність за створення та реалізацію рішення про збільшення кількості судів.

Суди загальної юрисдикції утворюються і ліквідуються Президентом України відповідно до цього Закону за поданням Міністра юстиції України, погодженим з Головою Верховного Суду України або головою відповідного вищого спеціалізованого суду.

1
Отв. дан qqqwho5
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте