Регистрация Вход
Право 1 курс Maxym2021

Задача 5.
В одного із одинадцяти членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України закінчився строк повноважень. На пленарному засіданні Комісії було вирішено дозволити йому продовжує виконувати свої повноваження до дня призначення на його посаду іншої особи. Це рішення пролонгувалося двічі.
Чи вказані рішення були правомірними?
Які законодавчі вимоги щодо повно важності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України?

Ответы:

1. Так, якщо минуло трохи більше трьох місяців.

України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

У разі закінчення строку повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, внаслідок чого Вища кваліфікаційна комісія суддів України вважатиметься неповноважною, такий член Комісії продовжує виконувати свої повноваження до дня призначення на його посаду іншої особи, але не більше трьох місяців.

2. ЗАКОН УКРАЇНИ Про судоустрій і статус суддів

ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів

Законодавчі вимоги до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України регулюються Законом України "Про судову систему" та іншими законодавчими актами. Вона має повноваження розглядати скарги на дії суддів, здійснювати кваліфікацію суддів, а також визначати методику їх кваліфікації. Комісія має право проводити дослідження по питанням, стосовним до судової системи, а також проводити моніторинг і аналіз судової діяльності. Композиція та склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України також визначені законом.

1
Отв. дан qqqwho5
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте