Регистрация Вход
Другое 10-11 класс Biomax

Підготувати повідомлення чи існують права людини за тоталітарних та авторитарних режимів.

Ответы:

Тоталітарна і авторитарну державу не могло і не може стати правовою. Непорушність суду і торжество законності неминуче відкривали шлях появі опозиції, до усунення якої так прагне влада в розглянутих нами режимах.

І в тоталітарному і в авторитарному режимах громадянські свободи часто зізнавалися, але з одним вирішальному умовою: використовувалися вони виключно в інтересах тієї системи, яку проповідували вожді, що означало б підтримку їхнього панування. Звідси витікала необхідність збереження форми законності і одночасно монополії правління. Головним чином з цієї причини законодавча влада не могла відокремитися від виконавчої. При однопартійної системи це якраз і був один з джерел, що живлять свавілля і всемогутність правителів. Точно так же практично неможливо було відокремити владу поліцейську від судової.

1) Тоталітарний режим

Тоталітаризм характеризується контролем держави над УСІМА сферами життя суспільства. Характерні тотальний контроль, придушення громадянських прав і свобод, репресії щодо інакомислячих, відсутність опозиції; велика роль ідеології і пропаганди

2) Авторитаризм

Авторитарний режим є перехідним від тоталітаризму до демократії.

Характерні: обмеження громадянських, демократичних прав і свобод, відсутність їх юридичних гарантій, контроль над політичною сферою життя суспільства: підпорядкування і залежність ЗМІ від держави, придушення діяльності опозиційних партій (можлива наявність маріонеткової опозиції).

При цьому громадяни отримують повну свободу, наприклад, в економічній сфері, тобто контроль не є всеосяжним.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте