Регистрация Вход
География 4-7 класс Zzz

чому на євразіїрозміщення населення нерівномірне?

Ответы:

Розподіл населення в Євразії нерівномірно. Деякі райони дуже багатолюдні, а деякі малонаселені. Існують різні причини нерівномірного розподілу:

Географічні чинники: Сприятлива топографія, наявність мінеральних і прісноводних ресурсів, сприятливий клімат і родючість грунту є одними з причин, що впливають на розподіл населення.

Соціальні та культурні фактори: райони поліпшення житлових, освітніх і медичних установ більш населені. Місця релігійного і культурного значення також залучають людей, наприклад, Варанасі, Єрусалим і т. Д.

Економічні чинники: Місця з великою кількістю галузей, транспорт і засоби звязку забезпечують кращі можливості працевлаштування. Люди залучаються в ці місця з цих причин, наприклад, Мумбаї, Осака і т. Д.

Нерівномірність розміщення населення в Євразії пояснюється наступними факторами.

1.Пріродние фактор

Перша причина вплив природного фактора. Зрозуміло, що великі райони з екстремальними природними умовами (пустелі, льодові простору, тундра, високогіря,) не створюють сприятливих передумов для життя людей.

2. Історичний фактор

Друга причина вплив історичних особливостей заселення суші. Адже розміщення населення по території Землі складалося протягом всієї історії людства. Процес формування людей сучасного виду, що почався 40-30 тис. Років тому, відбувався в Південній Європі.

3. Демографічний фактор

Третя причина відмінності в сучасній демографічної ситуації. Зрозуміло, що кількість і щільність населення швидше за все збільшуються в тих регіонах Європи, де найбільш високий його природний приріст.

4. Соціально-економічний фактор

Четверта причина вплив соціально-економічних умов життя людей, їх господарської діяльності, рівня розвитку виробництва. Одним з її проявів може служити «тяжіння» населення до узбережжя морів і океанів, точніше, до контактній зоні «суша океан».

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте