Регистрация Вход
История 4-7 класс SOS

Порівняйте хід трьох Пунічних Війн
Спільні риси,відмінні риси

Ответы:

Перша Пунічна війна тривала 23 роки. Її пуни програли і виплатили величезні контрибуції Риму. за час, що залишився Першої Пунічної війни карфагеняни виграли всього одне морський бій. В результаті, крім контрибуцій, Риму дісталася Сицилія. Після першої війни був укладений договір про поділ сфер впливу між Карфагеном і Римом. Битви проходили в основному на море на кораблях. Всі битви практично були виграні римськими військами.

Друга Пунічна війна тривала 16 років. Битви відбувалися на суші. Більшу частину боїв римські війська зазнавали поразки. Карфаген програв війну і був змушений заплатити Римській республіці величезні гроші, видати заручників. Карфаген був надламаний, проте продовжував жити заможніше, ніж переможці.

Третя Пунічна війна не була війною в прямому сенсі слова. Тривала ця війна три роки. Карфаген після закінчення другої пунічної війни почав швидкими темпами розвиватися, що не сподобалося римським політикам. За збігом обставин Карфаген став заручником подій, що розвиваються. Місто стало заручником римлян і захищався від нападів три роки. Після закінчення трьох років місто зрівняли з землею.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте